Hozzávalók: 4 evőkanál olaj, 2
nagy szem burgonya, 4 szelet füstölt sonka, 1 fej vöröshagyma, 1 cső pirosra
színeződött zöldpaprika, 10 dkg spárga, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab (lehet
fagyasztott vagy konzerv is), 4 szem paradicsom, 2 evőkanál sűrített
paradicsom, 4 tojás, 2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 1 dl víz, egy
kevés só, törött bors.
Nagyméretű serpenyőben,
megmelegített olajban pirosra sütjük a megtisztított, kockákra vágott
burgonyát. Habmerőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt olajba
tesszük a vékonyra szeletelt sonkát, a vöröshagymát, a kimagozott, karikákra
vágott zöldpaprikát. Addig pároljuk, amíg a vöröshagyma áttetszővé nem válik.
Néhány percnyi különbséggel - aszerint, hogy mennyire zsengék a különféle
zöldségek -, hozzáadjuk a vöröshagymához a 2-3 cm-es darabokra szeletelt
zöldbabot, a spárgát, majd a zöldborsót, a meghámozott és szétnyomott
paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, és végül az elősütött burgonyát. Ráöntjük
a vizet, megsózzuk és megborsozzuk. Gondosan összekeverjük. Lefödve,
takaréklángon főzzük 10 percig, néha megkeverve. Egy cserép- vagy tűzálló
tálat, esetleg négy kis tálat kiolajozunk, és beleöntjük a párolt zöldségeket,
közepébe kis mélyedést, illetve a nagy tálon elosztva négy mélyedést készítünk,
ezekbe öntjük az egész tojásokat. Zöldpetrezselyemmel behintjük, és közepesen
meleg sütőben sütjük, amíg a tojások fehérje át nem sül.