Vigói halkrémleves (Spoa de pescado colado)



Hozzávalók: 40 dkg tengeri hal saját levében (konzerv), 5-6 szem burgonya, 3 szál sárgarépa, 3 szál póréhagyma, 40 dkg paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 1,2 l víz,  1 zellerág levelekkel,  1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,  egy kevés pirospaprika,  só,  törött bors.
A megmosott és megtisztított burgonyát, a sárgarépát, a póréhagyma fehér részét, a paradicsomot karikákra vágjuk, a vöröshagymát vékonyra szeleteljük.
A megmelegített vajban vagy margarinban üvegesre pároljuk a póréhagymát és a vöröshagymát. Kiegészítve a burgonyával, sárgarépával, paradicsommal és a zellerággal, leöntjük a meleg vízzel. Megsózzuk, és bőségesen megborsozzuk. Lefödjük, és puhára főzzük a különféle zöldségeket. Közben lecsepegtetjük a halszeleteket. (Ha szükséges, távolítsuk el a hal gerincét és bőrét!)
A haldarabokat összefőzzük a levessel, majd turmixgépben összetörjük. Tálalás előtt behintjük pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel.