Vegyes halleves (Sopa de pescados variados)



Hozzávalók: 1 kg különböző fajtájú, közepes méretű hal, 50 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, 1,2 l víz, 1 citrom leve,  3 babérlevél,  egy kevés kakukkfű,  1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,  egy kevés só,  törött bors.
A halakat megtisztítjuk, megmossuk, fejüket levágjuk, a húsúkat feldaraboljuk. A halfejeket (tartalmasabbá teszik a levest) sóval, borssal, babérlevéllel és kakukkfűvel ízesített vízben lefödve, takaréklángon 20 percig főzzük. Közben a megmelegített olajban 5 percig pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadva a feldarabolt paradicsomot, újabb 5 percig főzzük. Rászűrjük a halfejleves levét, ízesítjük citromlével. Amikor forr, belerakjuk a halszeleteket, és félig lefödve, lassú tűzön főzzük 20 percig. Zöldpetrezselyemmel beszórva tálaljuk. Adhatunk hozzá pirított kenyérkockákat is.