Hozzávalók: 1 kg különböző fajtájú, közepes méretű hal, 50 dkg
paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, 1,2 l
víz, 1 citrom leve, 3 babérlevél, egy kevés kakukkfű, 1 evőkanál finomra vágott
zöldpetrezselyem, egy kevés só, törött bors.
A halakat megtisztítjuk, megmossuk, fejüket levágjuk, a húsúkat
feldaraboljuk. A halfejeket (tartalmasabbá teszik a levest) sóval, borssal,
babérlevéllel és kakukkfűvel ízesített vízben lefödve, takaréklángon 20 percig
főzzük. Közben a megmelegített olajban 5 percig pároljuk az apróra vágott
vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadva a feldarabolt paradicsomot,
újabb 5 percig főzzük. Rászűrjük a halfejleves levét, ízesítjük citromlével.
Amikor forr, belerakjuk a halszeleteket, és félig lefödve, lassú tűzön főzzük
20 percig. Zöldpetrezselyemmel beszórva tálaljuk. Adhatunk hozzá pirított kenyérkockákat
is.