Töltött tojás portugál módon



Hozzávalók 4 személyre: 8 db kemény tojás, 8 db kis paradicsom, 1/2 kg franciasaláta, mustár, só, őrölt bors, aszpik, 4 dl tartármártás.
A kemény tojásoknak levágjuk a talpát, óvatosan kiszedjük a sárgákat, és a szokásos módon kaszinótojás tölteléket készítünk. A paradicsomoknak a csutkáját kikanyarítjuk, majd kinyomjuk a magját, kiskanállal kikaparjuk, teszünk bele egy kevés tölteléket, és a megtöltött tojások csúcsára ültetjük (olyanok lesznek, mint egy vargánya gomba). A tojások levágott talpából apró pontokat rakunk a tetejére, aszpikkal fényezzük.
Franciasaláta alapra helyezzük, zöldsaláta levelekkel díszítjük. Tartármártást külön adunk hozzá.