Tejszínes almatorta



Hozzávalók: a tésztához: 25 dkg teljes liszt, 2 dl olaj, fél kávéskanál só.
Töltelék: 8 savanykás alma, 8 dkg barnacukor, 1 dl tejszín, 1 kávéskanál fahéj, 2 tojás.
A lisztet keverjük össze a sóval és az olajjal. A közepébe készítsünk egy kis mélyedést, tegyünk bele egy kis langyos vizet, és gyúrjuk össze. Nem szabad túl sokáig gyúrni, mert akkor túl porhanyós lesz. A tésztát hűvös helyen hagyjuk egy óráig pihenni.
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A tésztát osszuk ketté kb. 2/3-1/3 arányban, a nagyobbat nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy tortaformát, töltsük meg az almával és szórjuk meg a cukorral (egy kis fahéjjal is megszórhatjuk).
A tojásokat verjük fel a tejszínnel, és öntsük az almára. A megmaradt tésztát nyújtsuk ki, és takarjuk le vele a tortát. Nyomkodjuk össze a széleket, ehhez használhatunk langyos tejet "ragasztónak".
Süssük forró sütőben 35-40 percig.