Sütőtökkrém leves



Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 1 nagy burgonya, 40 dkg tisztított sütőtök, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál liszt, 1 késhegynyi fehérbors, 1 húsleveskocka, só (ízlés szerint).
A forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd rátesszük az ugyancsak tisztított, és kis kockákra vágott sárgarépát, valamint a felkarikázott póréhagymát. Párpercnyi pirítás után beletesszük a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, és az ugyancsak felkockázott tököt. 8 deci vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, és fedő alatt puhára főzzük. Ezután a zöldségek felét szűrőkanállal kiszedjük, beletesszük egy turmixgép poharába és kevés levessel összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a levesbe. Fél deci vízzel elkevert liszttel besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk.