Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis sárgarépa, 1 kis szál
póréhagyma, 1 nagy burgonya, 40 dkg tisztított sütőtök, 3 evőkanál olaj, 1
teáskanál liszt, 1 késhegynyi fehérbors, 1 húsleveskocka, só (ízlés szerint).
A forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és nagyon finomra
metélt vöröshagymát, majd rátesszük az ugyancsak tisztított, és kis kockákra
vágott sárgarépát, valamint a felkarikázott póréhagymát. Párpercnyi pirítás
után beletesszük a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, és az ugyancsak
felkockázott tököt. 8 deci vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, és fedő
alatt puhára főzzük. Ezután a zöldségek felét szűrőkanállal kiszedjük,
beletesszük egy turmixgép poharába és kevés levessel összeturmixoljuk, majd
visszaöntjük a levesbe. Fél deci vízzel elkevert liszttel besűrítjük, sóval,
borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk.