Hozzávalók: 4 nagy, savanykás alma, 1 narancs, 2 adag katalán
krém, 1 evőkanál narancsízű gyümölcskocsonyapor.
Az almákat töltésre előkészítjük, vagyis megmossuk, kicsumázzuk,
és csak annyi húst vájunk ki belőlük, hogy legalább két centi vastag faluk
maradjon. Az almákat tűzálló tálra rakjuk, a kivájt alma és a magház helyére
töltjük az előre elkészített katalán krémet. A narancsot meghámozzuk, és 4 szép
vastag karikára vágjuk. Egy-egy narancskarikát helyezünk mindegyik megtöltött
alma tetejére, majd az előmelegített forró sütőbe toljuk. Csak addig sütjük,
amíg az alma héja kissé ráncosodni kezd, illetve a narancs, színesedik. Közben
a gyümölcskocsonyaport két evőkanál vízben feloldjuk, majd a már megsült és
kihűlt töltött alma tetején lévő narancsot bevonjuk vele. Jól lehűtve tálaljuk.