Hozzávalók: 2 nagy, héjában főtt burgonya, 4 db tojás, 1 nagy fej
vöröshagyma, , 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 evőkanál
olaj, + olaj (a burgonya sütéséhez).
A főtt burgonyát és a megtisztított vöröshagymát egyforma kockákra
vágjuk, majd bő olajban szép piros-ropogósra megsütjük. Az olajból kiszedve
beletesszük egy magasabb falú nyeles serpenyőbe. A tojásokat a sóval, a borssal
és 2 evőkanál olajjal jól felverjük, és ráöntjük a burgonyás hagymára. Keverés
nélkül megsütjük előbb az egyik oldalát, majd ráborítjuk egy tányérra, és
belecsúsztatjuk a serpenyőbe. A másik oldalát is átsütjük, végül cikkekre vágva
tálaljuk. Burgonya helyett készíthetjük párolt és kockákra vágott zöldségekkel,
akár hallal, vagy rákkal, esetleg kagylóval, tetszés szerint, de egyszerre csak
egy fajtával.