Hozzávalók: (6 személyre) 1 kis
kígyóuborka, 35 dkg burgonya, 1 doboz (kb. 35 dkg) spárgakonzerv, 20 dkg
majonéz, 1 evőkanál Dijoni mustár, 1 mokkáskanál szárított tárkony, 1 db piros
húsú paprika, só, bors
Az ubit meghámozzuk, vékony
szeletekre vágjuk, megsózzuk, egy órára behűtjük. Kockára vágjuk a burgonyát,
és sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük, megszárítjuk, lehűtjük. A spárgákat
papírszalvétára téve leszárítjuk.
A burgonyát elkeverjük a
majonézzel, mustárral, tárkonnyal, sóval, borssal, majd lapos edénybe tesszük.
Kocsikerék alakban elrendezzük rajta a spárgákat, a leszárított uborkadarabokat
egyenként a spárgafejek közé rakjuk, a közepére jeget, s mindegyik tetejére
egy-egy kimagozott paprikadarabot teszünk.