Spanyol saláta 3.



Hozzávalók: (6 személyre) 1 kis kígyóuborka, 35 dkg burgonya, 1 doboz (kb. 35 dkg) spárgakonzerv, 20 dkg majonéz, 1 evőkanál Dijoni mustár, 1 mokkáskanál szárított tárkony, 1 db piros húsú paprika, só, bors
Az ubit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, egy órára behűtjük. Kockára vágjuk a burgonyát, és sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük, megszárítjuk, lehűtjük. A spárgákat papírszalvétára téve leszárítjuk.
A burgonyát elkeverjük a majonézzel, mustárral, tárkonnyal, sóval, borssal, majd lapos edénybe tesszük. Kocsikerék alakban elrendezzük rajta a spárgákat, a leszárított uborkadarabokat egyenként a spárgafejek közé rakjuk, a közepére jeget, s mindegyik tetejére egy-egy kimagozott paprikadarabot teszünk.