Hozzávalók: 30 dkg gomba, 25 dkg
zöldbab, 30 dkg paradicsom, 1 szál póréhagyma vagy 1 csomó újhagyma, 1 csomó
petrezselyemzöld, kb. másfél dl olaj, só, ecet, őrölt bors, ízlés szerint.
Elkészítése: A megmosott és megtisztított gombát cikkekre vágjuk, majd egy
kevés olajban megpároljuk. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágva sós vízben
megfőzzük (konzervet is használhatunk), és mindkettőt lehűtve tálba tesszük. A
meghámozott paradicsomot cikkekre vágva adjuk hozzá. Ecettel, olajjal
salátalevet készítünk, fűszerezzük, a tálba vegyítjük, és a finomra vágott
petrezselyemzölddel együtt jól összekeverjük. Tetejét megszórjuk a vékonyan
felkarikázott póré- vagy újhagymával, amely egyben a saláta díszítése is.