Hozzávalók 6 személyre: 1/2 kg
főtt rákhús vagy rákfarok, 2 nagy narancs, 1 kis fej saláta, 1 fej, karikára
vágott lilahagyma, 2 evőkanál vörös borecet, 3 evőkanál olívaolaj, 1 tört fokhagymagerezd
Elkészítése: A rákot
megtisztítjuk. A narancsok két végéről levágunk 1-1 akkora darabot, hogy a húsa
kilátszódjék. Kis éles késsel a narancsokat a fehér részét is levágva meghámozzuk,
egy részét a díszítéshez lereszeljük. A narancs húsát vékony cikkekre szabjuk.
A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és 6 tányért kibélelünk velük. A
rákot, a hagymát és a narancscikkeket ráterítjük. Az ecetet az olajjal, 1/2
kiskanálnyi reszelt narancshéjjal meg a fokhagymával jól záródó tetejű kis
üvegben alaposan összerázzuk, a salátára öntjük, és friss kenyérrel azonnal
tálaljuk.