Spanyol omlett 1. (Tortilla espanola)



Hozzávalók: 3 nagy rózsaburgonya, 2 nagy lila hagyma, 1 evőkanál olíva olaj, 5 tojás
A hagymát és a burgonyát kockákra vágjuk, a tojást felverjük. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a burgonyát, majd néhány perc múlva a hagymát, s lefedve, meg-megkeverve, közepes lángon 15 percig pároljuk, amikor a burgonya megpuhult, leöntjük róla a felesleges olajat, hozzáadjuk a felvert tojást, és jól elkeverjük. A serpenyőt megrázzuk, hogy ne tapadjon a falához az omlett, s addig sütjük lassú tüzön, amíg el nem válik a serpenyőtől. A serpenyő fölé tányért teszünk, gyors mozdulattal beleborítjuk, megfordítva visszacsúsztatjuk, s még egy percig sütjük, hogy a másik fele is megpiruljon. Tálalhatjuk hidegen és melegen is.