Hozzávalók: 1 cs. zselatin, 6 dkg
cukor, csipet só, csipet fahéj, 4 tojás, 0,5 l tej, 2 narancs gerezdekre
szedve, a gerezdek megfelezve, 0,5 dl sherry, 1 ek. citromlé, 1 dl tejszín felverve,
apróra vágott dió vagy mandula.
Összekeverjük a zselatint,
cukrot, sót, fahéjat, tojássárgákat, tejet. Gőz fölött, állandóan keverve sűrűre
főzzük. Teljesen kihűtjük, hogy megszilárduljon.
A Sherrybe beáztatjuk a
narancsot. Belekeverjük a tojásos krémbe, hozzáadjuk a fehérjék kemény habját,
majd a tejszínhabot. Poharakba töltjük, hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a poharak tetejére 1-1
narancsszeletet teszünk, meghintjük dióval vagy mandulával.