Spanyol krumplis omlett



Ha van otthon fagyasztott hasábburgonyánk, percek alatt spanyol krumplis omlettet adhatunk. 10 deka húsos füstölt szalonnát kiolvasztunk, és egy fej összevagdalt vöröshagymát világosra sütünk rajta. Késhegynyi pirospaprikával megszórjuk, és kb. 20 deka még fagyott hasábburgonyát beleforgatunk kissé meg is sózzuk. Fakanállal összetörve megsütjük. Közben 4 tojást simára keverünk. A megpuhult, megsült burgonyát a tűzről lehúzzuk, és a tojással összekeverjük. Egy serpenyőben két evőkanál olajat forrósítunk, és a krumplis tojást beleöntve az alsó felét megpirítjuk. Utána megfordítjuk (esetleg négy cikkbe vágva fordítjuk meg) és a másik felét is megsütjük. (Ha kell, még egy kevés olajat is öntünk alá.) Savanyúsággal tálaljuk.