Hozzávalók: 6 dl tej, 4 dl tejszín, 15 dkg keserű (ét) csokoládé,
késhegynyi őrölt szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, csipet só, 1-2 evőkanál
porcukor.
A csokoládét darabokra tördeljük, majd beletesszük a tejszínnel
elkevert tejbe. Gyenge tűzre állítjuk, beleszórjuk a fűszereket, és folytonosan
kevergetve felforraljuk. Ezután habverővel pár percig kevergetjük, végül a
tűzről lehúzzuk, és addig verjük tovább, amíg az egész krémes-habos lesz.
Talpas poharakba öntjük, kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel feldíszítjük,
ezután hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás
előtt kevés tejszínhabbal megspriccelhetjük.