Spanyol csokoládéital



Hozzávalók: 6 dl tej, 4 dl tejszín, 15 dkg keserű (ét) csokoládé, késhegynyi őrölt szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, csipet só, 1-2 evőkanál porcukor.
A csokoládét darabokra tördeljük, majd beletesszük a tejszínnel elkevert tejbe. Gyenge tűzre állítjuk, beleszórjuk a fűszereket, és folytonosan kevergetve felforraljuk. Ezután habverővel pár percig kevergetjük, végül a tűzről lehúzzuk, és addig verjük tovább, amíg az egész krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés őrölt fahéjjal és szegfűszeggel feldíszítjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás előtt kevés tejszínhabbal megspriccelhetjük.