Hozzávalók: 10 dkg főtt füstölt sonka, 10 dkg szalámi, 4 gerezd
fokhagyma, 1 húsleveskocka, 1 szikkadt zsemle, 2 tojás, 5 evőkanál olaj, só
(ízlés szerint), késhegynyi törött bors, 2 evőkanál párolt rizs.
A zsemlét kis kockákra vágjuk, és 3 evőkanál olajon pirosra
pirítjuk. A sonkát és a szalámit vékony metéltre daraboljuk, a fokhagymát
tisztítás után szétzúzzuk. A maradék olajat felforrósítjuk, rátesszük a
fokhagymát és megfuttatjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a sonka- és a
szalámi-metéltet, majd pár percig kevergetve pirítjuk. Felengedjük 1 liternyi
vízzel, beletesszük a húsleveskockát és kevés sóval, borssal fűszerezzük.
Hozzáadjuk a megpirított zsemlekockákat, és felforralva addig főzzük, amíg a
zsemle egészen szétfő a levesben. Amíg a leves készül, a tojásokat keményre
főzzük, és meghámozva kis kockákra vágjuk.
Tálalása: a leveses csészék aljára tesszük a külön megpárolt
rizst, rá a keménytojás-kockákat és ráöntjük a forró levest.