Sertéskaraj valenciai módra (Chuletas de cerdo a la Valenciana)



Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, 2-3 narancs, 10 dkg vaj, 2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, egy kevés só, törött bors.
A finomra vágott zöldpetrezselymet összekeverjük egy kevés reszelt narancshéjjal, és fél narancs levével. A vajat fakanállal simára keverjük, majd 5 dkg vajjal összedolgozzuk a zöldpetrezselymes pépet. Megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük vajjal és a vajas péppel. Előmelegített sütőben vagy grillsütőben közepes hőmérsékleten 8-10 percig sütjük. Megfordítjuk a húsokat, és sütjük újabb 4-6 percig. Kiszedjük a szeleteket, és tálalótálra rakjuk. A visszamaradt vajban néhány pillanatra beletesszük a héjával együtt karikákra szeletelt, kimagozott narancsokat, hogy átmelegedjenek, de ne száradjanak ki. A húst a narancskarikákkal díszítve, melegen tálaljuk.