Sangría 2.



Hozzávalók 8-10 személyre: 3 alma, 5 őszibarack, 5 narancs, 2 liter jófajta száraz vörösbor, 1 citrom, 15 dkg cukor, 6 cl konyak
Elkészítés: Mossuk és hámozzuk meg az almát, vágjuk négyfelé, szedjük ki a magházát és vágjuk vékony szeletekre. Hámozzuk meg a barackot is, vágjuk ketté, majd kockázzuk fel. Alaposan mossuk meg a narancsot és vágjuk vékony karikákra.
Öntsük egy bóléstálba a száraz vörösbort, oldjuk fel a cukrot benne, öntsük hozzá a konyakot és a citrom levét, majd tegyük bele a gyümölcsöket.
Tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk állni legalább 3 órán át (az még jobb, ha egy éjszakán át, áll - persze csak akkor, ha a családtagok nem fogyasztják el az éjszaka leple alatt).
Ha van bóléstálunk, abban tálaljuk. Ha nincs, akkor valami másban.