Sangría 1.



(8-10 személyre)
Hozzávalók:  1 üveg száraz pezsgő, 1 nagy narancs, 1 citrom, 5-6 dkg porcukor, 1 dl konyak, 1 liter száraz vörösbor, 1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg, 4 dl szódavíz, 1 dl Triple-sec (vagy Maraschino-likőr).
1 dl vörösborba beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd 5 percig forraljuk, ezután beleöntjük a többi vörösborba. A narancsot és a citromot gondosan, meleg vízzel lemossuk, majd héjastól vékony szeletekre vágjuk. Mélyebb tálba tesszük, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a konyakot meg a likőrt. Befedve hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Ezután ráöntjük a fűszeres vörösbort, és két órára ismételten betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt az egészet átöntjük egy jó mély bóléstálba, ráöntjük a pezsgőt és a szódavizet, majd a gyümölccsel együtt osztjuk el bólés poharakba. Jégkockával és narancshéjjal feldíszítve tesszük az asztalra.