(8-10 személyre)
Hozzávalók: 1 üveg száraz
pezsgő, 1 nagy narancs, 1 citrom, 5-6 dkg porcukor, 1 dl konyak, 1 liter száraz
vörösbor, 1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg, 4 dl szódavíz, 1 dl
Triple-sec (vagy Maraschino-likőr).
1 dl vörösborba beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd 5
percig forraljuk, ezután beleöntjük a többi vörösborba. A narancsot és a
citromot gondosan, meleg vízzel lemossuk, majd héjastól vékony szeletekre
vágjuk. Mélyebb tálba tesszük, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a konyakot meg a
likőrt. Befedve hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Ezután ráöntjük a fűszeres
vörösbort, és két órára ismételten betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt az
egészet átöntjük egy jó mély bóléstálba, ráöntjük a pezsgőt és a szódavizet,
majd a gyümölccsel együtt osztjuk el bólés poharakba. Jégkockával és
narancshéjjal feldíszítve tesszük az asztalra.