Sajtos paella



Hozzávalók: 20 dkg rizs, fél citrom leve, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 cső zöldpaprika, 10 dkg ementáli sajt, 1 tojás, 3 evőkanál olaj, fél csokor zöldpetrezselyem, 2 dl tej, egy kevés só.
Forró vízben, amelyet a citrom levével és sóval ízesítettünk, a metélttésztához hasonlóan kifőzzük a rizst. (Az edényt félig lefedjük, és néha megkeverjük a rizst). A rizs 15-20 perc alatt megpuhul. Leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. Közben megdaráljuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, a zöldpetrezselymet. Ezt a masszát összekeverjük a reszelt sajttal, a felvert tojással, az olajjal és a tejjel. Ízlés szerint sózzuk. Összevegyítjük a rizzsel, tűzálló tálba tesszük, és mérsékelt lángon sütjük, amíg a teteje ropogós nem lesz.