Rodrigói paella



Hozzávalók: 25 dkg rizs, 10 dkg füstölt sonka, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl marhahúsleves (készülhet kockából is), 3 evőkanál olaj, egy kevés só, a tetejére 15-20 dkg megsütött véreshurka és 2-3 szál főtt sárgarépa.
A megforrósított olajban barnára sütjük a fokhagymagerezdeket, helyérbe tesszük az apróra vágott sonkát, és 2-3 percig pirítjuk. Összevegyítjük a megmosott és lecsepegtetett rizzsel, és kevergetve világosbarnára sütjük. A marhahúslevessel leöntve, sóval ízesítve, lefödve, takaréklángon puhára főzzük, ügyelve arra, hogy ne legyen leveses. (Ha közben a levét elfőné, pótoljuk meleg vízzel.) Véreshurka - és sárgarépa-karikákkal díszítve tálaljuk.