Portugál tojássaláta 2.



Hozzávalók: 6 tojás, 6 paradicsom, 1 zöldpaprika, petrezselyem, zellerlevél, snidling, bazsalikom, zsálya, tárkony, kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, borecet, olaj, Worcester szósz
Elkészítés: A tojásokat meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, megtöröljük, szintén felkarikázzuk, akárcsak a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát. Egy tálon elrendezzük a szeleteket oly módon, hogy 2 tojásszelet közé mindig 1 paradicsom, illetve paprika kerüljön. A kagylókat jól lecsorgatjuk, 5-6 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit megvágjuk, megszórjuk vele a lerakott szeleteket, hidegre tesszük. Elkészítjük az öntetet, amelyet csak tálalás előtt kevéssel adunk a salátához: kevés olajat, borecetet, sót, borsot és zúzott fokhagymát kikeverjük, hozzáadjuk az illatos füveket (ha nincs egyéb, csak fodros petrezselymet), és ízlés szerint Worcester szószt.