Hozzávalók: 6 tojás, 6
paradicsom, 1 zöldpaprika, petrezselyem, zellerlevél, snidling, bazsalikom,
zsálya, tárkony, kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, borecet, olaj,
Worcester szósz
Elkészítés: A tojásokat
meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, megtöröljük,
szintén felkarikázzuk, akárcsak a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát. Egy
tálon elrendezzük a szeleteket oly módon, hogy 2 tojásszelet közé mindig 1
paradicsom, illetve paprika kerüljön. A kagylókat jól lecsorgatjuk, 5-6 darabot
félreteszünk a díszítéshez, a többit megvágjuk, megszórjuk vele a lerakott
szeleteket, hidegre tesszük. Elkészítjük az öntetet, amelyet csak tálalás előtt
kevéssel adunk a salátához: kevés olajat, borecetet, sót, borsot és zúzott
fokhagymát kikeverjük, hozzáadjuk az illatos füveket (ha nincs egyéb, csak
fodros petrezselymet), és ízlés szerint Worcester szószt.