Portugál pecsenye



Hozzávalók: 1 kg marhahús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kanál liszt, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, kapribogyó, citromhéj, 1 kanál ecet, só, bors, 2 dl vörösbor, paradicsompüré, mustár.
Elkészítése: A marhahúst beolajozva néhány napig hideg helyen pihentetjük. Szalonnával sűrűn megtűzdeljük, bedörzsöljük sóval, borssal, megszórjuk lisztel. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró vajjal, és mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ezután aláöntjük a bort, hozzáadjuk az ecetet, a feldarabolt hagymát, egy kevés citromhéjat, egy kanál kapribogyót, és időnként egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, és a húst kiemeljük. Levében egy kiskanál paradicsompürét elkeverünk egy kiskanál mustárral, egy kevés liszttel és felforraljuk.