Hozzávalók: 1 kg-os darabolt
csirke, 2-4 ek. liszt, só, bors, 0,5 dl olaj, 1 aprított hagyma, 1 gerezd
szétnyomott fokhagyma, 3 ek. aprított petrezselyem, 2 db paradicsom negyedelve,
1 kk. koriander, 2 kk. só, 2,5 dl vörös bor, 1 zöldpaprika apró kockára vágva.
A csirkét sózzuk, borsozzuk,
lisztben megforgatjuk. Forró olajban a csirkék minden oldalát hirtelen
megsütjük, kivesszük az edényből.
A maradék olajban megpároljuk a
hagymát, beletesszük a petrezselymet, paradicsomot, sót, koriandert, borsot.
Ebbe tesszük a csirkét, 1,5 dl vizet, a bor felét és lassú tűzön 15-20 percig
főzzük. Hozzáadjuk a paprikát, a maradék bort, ezzel főzzük még 15 percig.
Tálra tesszük, petrezselyemmel, nyers paradicsom szeletekkel díszítjük.
Rizzsel vagy metélt tésztával
kínáljuk.