Portugál csirke 2.



Hozzávalók: 1 kg-os darabolt csirke, 2-4 ek. liszt, só, bors, 0,5 dl olaj, 1 aprított hagyma, 1 gerezd szétnyomott fokhagyma, 3 ek. aprított petrezselyem, 2 db paradicsom negyedelve, 1 kk. koriander, 2 kk. só, 2,5 dl vörös bor, 1 zöldpaprika apró kockára vágva.
A csirkét sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Forró olajban a csirkék minden oldalát hirtelen megsütjük, kivesszük az edényből.
A maradék olajban megpároljuk a hagymát, beletesszük a petrezselymet, paradicsomot, sót, koriandert, borsot. Ebbe tesszük a csirkét, 1,5 dl vizet, a bor felét és lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Hozzáadjuk a paprikát, a maradék bort, ezzel főzzük még 15 percig. Tálra tesszük, petrezselyemmel, nyers paradicsom szeletekkel díszítjük.
Rizzsel vagy metélt tésztával kínáljuk.