Hozzávalók: 50 dkg jó érett málna, 2 citrom átszűrt leve, 1
mokkáskanál reszelt citromhéj, 10-15 dkg porcukor, 1 üveg száraz pezsgő,
jégkockák.
A málnát szűrőbe tesszük, és gyenge vízsugár alatt megmossuk,
lecsurgatjuk, majd a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal együtt
turmixgép poharába rakjuk. Összetörjük, ezután szitán átnyomjuk, ügyelve arra,
hogy egyetlen mag se kerüljön bele a lébe. A levet előhűtött talpas poharakba
töltjük, mindegyikbe teszünk néhány jégkockát, majd a pezsgőt ráöntjük. Azonnal
fogyasztjuk, mielőtt a szénsav kiszállna a pohárból. Eperrel vagy leszemezett
ribizlivel ugyanígy készíthető. Minél savanykásabb a gyümölcs, annál
kellemesebb lesz az üdítő, ezért csak igen kevés cukorral készítsük.