Paradicsomsaláta (Ensalada de tomates)



Hozzávalók: 6 szem paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olaj, fél citrom leve vagy 1 evőkanál ecet, 1 kávéskanál só.
A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, majd vékonyra negyedeljük. Finomra szeleteljük a vöröshagymát, és mélytányérba tesszük. A sóval, és kb. 1 dl vízzel, evőkanállal addig gyúrjuk a vöröshagymát, amíg kissé meg nem puhul. Ezután szűrőkanálba téve a hagymát, folyó csapvízben lemossuk, lecsepegtetjük, és a még benne levő nedvességet kézfejünk segítségével kinyomkodjuk. A paradicsomot tálalótálra rakjuk, beszórjuk a zöldpetrezselyemmel és a vöröshagymával. Tálalás előtt óvatosan összeforgatjuk az olaj és a citromlé keverékével.