Hozzávalók: 6 szem paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál
finomra vágott zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olaj, fél citrom leve vagy 1
evőkanál ecet, 1 kávéskanál só.
A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, majd vékonyra
negyedeljük. Finomra szeleteljük a vöröshagymát, és mélytányérba tesszük. A
sóval, és kb. 1 dl vízzel, evőkanállal addig gyúrjuk a vöröshagymát, amíg kissé
meg nem puhul. Ezután szűrőkanálba téve a hagymát, folyó csapvízben lemossuk,
lecsepegtetjük, és a még benne levő nedvességet kézfejünk segítségével
kinyomkodjuk. A paradicsomot tálalótálra rakjuk, beszórjuk a zöldpetrezselyemmel
és a vöröshagymával. Tálalás előtt óvatosan összeforgatjuk az olaj és a
citromlé keverékével.