Paella 3.



(ha rizzsel készül) Linguine
(ha tésztával) a "Tenger gyümölcseivel"
4 személyre,
Elkészítés 10 perc,
Főzés 20 perc,
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj; 1 közepes fej vöröshagyma, felaprítva; 220 g zsenge cukkíni, megtisztítva és kis kockákra vágva; 1 kávéskanál olajos chilipaprika, felaprítva; 800 g darabolt konzervparadicsom.  2 kávéskanál barna cukor; 2 kávéskanál vörösborecet; 1 narancs finomra reszelt héja; 1 mokkáskanál só; 400 g rizsa vagy 220 g Linguine (esetleg spagettini, vagy vékony spagetti); 400 g mélyhűtött tengeri hal és rák keveréke, kiolvasztva, és lecsepegtetve;
Egy vastag falú lábasban felhevített olívaolajon pirítsuk 5 percig a felaprított hagymát és a kockára vágott cukkínit.
Adjuk hozzá a chilipaprikát, a paradicsomot, a cukrot, az ecetet és a reszelt narancshéjat, majd sózzuk meg. Miután felforrt, mérsékeljük a lángot és főzzük még kb. 10 percig, amíg sűrű mártást nem kapunk. Közben a tésztát (rizst) tegyük oda főni. Amint a mártás sűrűsödik, keverjük bele a "tenger gyümölcseit" a vénuszkagylót is beleértve, és hagyjuk 3 percig átmelegedni. A leszűrt tésztát (rizst) tegyük tálalótálba, öntsük rá a mártást, majd friss zöldsalátával tálaljuk.