Paella 2.



Összeállítás: 25 perc, Főzés: 20 perc
Hozzávalók 4-6 személyre: 4 kicsontozott csirkecomb, 40 dkg friss vagy fagyasztott "tenger gyümölcsei" keverék, 13 dkg vékonyra szelt szalámi, 2 csésze hosszú szemű rizs, 1 nagyobb, piros húsú paprika, apróra vágva, 1 csésze mélyhűtött zöldborsó, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 közepes fej hagyma, karikára vágva, 1 evőkanál felaprított petrezselyem. 1/2 teáskanál őrölt kurkuma, 8 dl csirkehúsleves, 1 citrom, 6 gerezdre vágva, 2 evőkanál olívaolaj, só
Elkészítése: Nagy, vastag falú serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, beletesszük a nagyobb kockákra vágott csirkehúst, és közepes lángon 2-3 perc alatt pirosra sütjük. Nedvszívó papírra szedjük. Az olajon 1 percig, közepes hőfokon pároljuk a feldarabolt paprikát, a rák- és kagylóféléket, majd meghintjük a petrezselyemmel. A rizst 10 percre hideg vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük.
A másik evőkanál felforrósított olajon üvegesre pároljuk a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, és átpirítjuk. Sóval és kurkumával ízesítjük. Felöntjük a csirkehúslevessel, és szorosan lezárjuk.
Rendkívül lassan felforraljuk, közben egyszer megkeverjük. Forrás után takarékra vesszük, és még 8-10 percig pároljuk. Ezután a csirkehúst a rizs tetejére tesszük, és továbbra is kis lángon, 10 percig főzzük.
Beletesszük a paprikát, a "tenger gyümölcseit", a zöldborsót és a szalámit. Lefedjük, és alacsony hőfokon, 8-10 percig, jól lefedve főzzük, amíg a rizs az összes folyadékot beszívja.
A tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk. Ez alatt a rizs beszívja a maradék vizet, és teljesen megpuhul. Tálalás előtt villával szétpergetjük a rizsszemeket, majd az egészet nagy tálra téve, citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.