Hozzávalók: 50 dkg főtt, füstölt marhanyelv, 1 nagy fej
vöröshagyma, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 25 dkg spárga, 2-3 evőkanál
borecet, 5 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, só (ízlés szerint), és törött
fekete bors.
A salátamártáshoz az ecetet, az olajat, a mustárt, a sót és a
borsot összekeverjük. A főtt marhanyelvet nagyon vékony csíkokra vágjuk, az
uborkát ugyancsak felcsíkozzuk és a megtisztított, karikákra vágott, megsózott
vöröshagymával együtt salátástálba tesszük. A spárgát megtisztítjuk, és két
cm-es darabokra vágva nagyon kevés sós-cukros vízben megpároljuk, majd leszűrve
és kihűtve adjuk hozzá a salátához. Ráöntjük a mártást, és jól átkeverjük.
Befedve két óráig érleljük a hűtőszekrényben.