Narancsos, rizses csirkesaláta (Ensalada de pollo con arros y naranjas)



Hozzávalók: 25 dkg sült csirkehús, 10 dkg rizs, 4 narancs, 4 evőkanál olaj, 3 kávéskanál citromlé, 2 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál porított sáfrány, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, só, törött bors, ízlés szerint.
Sós sáfránnyal ízesített fövő vízbe tesszük a rizst, és 15 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöntjük, és lecsepegtetjük. Közben salátástálban összedolgozzuk az olajat a citromlével, a mustárral és a borssal. Apróra vágjuk a kicsontozott csirkehúst. Meghámozzuk a narancsokat, gerezdekre bontjuk, kimagozzuk. Minden egyes gerezdet kettévágunk. Az elkészített salátalébe beleforgatjuk a húst, a narancsszeleteket és a még langyos rizst. Hidegen, zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. (Gazdagíthatjuk egy kicsi, de jó érett citrom nagyon apróra vágott gerezdjeivel.)