Hozzávalók: 50 dkg linzer tészta, 1 kg savanykás alma, 10 dkg
mazsola, 10 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 25 dkg sárgabaracklekvár (vagy
dzsem), csipetnyi só, , kevés liszt, cukor (ízlés szerint, az alma édességétől
függően), 1 mokkáskanál törött fahéj, 1 citrom leve.
A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk,
majd leszűrjük, és a barna héját lehúzzuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk,
meghámozzuk és felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk a citromlével, és annyi
cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes, de ne túl édes legyen. Sóval,
fahéjjal ízesítjük. A tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtjuk és
kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a baracklekvárt.
Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük
a tisztított mazsolával. A fehér mandulát vékony lapokra vágva rászórjuk az
almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes
lángon 15-20 percig sütjük. Még melegen kockákra vágjuk. Melegen vagy hidegen
tálaljuk.