Májas parajjal töltött paradicsom



Hozzávalók: fél kg mélyhűtött paraj, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 kg egyforma paradicsom, 25 dkg pulykamáj, 1 db tojás, 7,5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál olvasztott vaj, , 3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál vagdalt mandula, 2 evőkanál olaj, 3 fej hagyma, csipet kakukkfű, só, bors.
A parajt kiolvasztjuk, a fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat vékonyan levágjuk. A paradicsomokat kivájjuk, belülről sózzuk, borsozzuk. A gyümölcshúst és a kalapokat összevágjuk.
A májat lemossuk, szárítjuk, kis kockákra vagdalva egy serpenyőben kevés zsiradékon 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és villanysütőben 200 °C-on előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát a sütőzsírban üvegesre pároljuk. A parajt kevés vízzel nyolc percig pároljuk. Sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük.
A májat, a zsemlemorzsát, a tojást, a mandulát, 6 dkg sajtot és a paradicsomvagdalékot összekeverjük. Szükség szerint fűszerezzük.