Hozzávalók: fél kg mélyhűtött
paraj, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 kg egyforma paradicsom, 25 dkg pulykamáj, 1 db
tojás, 7,5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál olvasztott vaj, , 3 evőkanál
zsemlemorzsa, 3 evőkanál vagdalt mandula, 2 evőkanál olaj, 3 fej hagyma, csipet
kakukkfű, só, bors.
A parajt kiolvasztjuk, a
fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A paradicsomokat
megmossuk, kalapjukat vékonyan levágjuk. A paradicsomokat kivájjuk, belülről
sózzuk, borsozzuk. A gyümölcshúst és a kalapokat összevágjuk.
A májat lemossuk, szárítjuk, kis
kockákra vagdalva egy serpenyőben kevés zsiradékon 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk,
borsozzuk és villanysütőben 200 °C-on előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát
a sütőzsírban üvegesre pároljuk. A parajt kevés vízzel nyolc percig pároljuk.
Sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük.
A májat, a zsemlemorzsát, a
tojást, a mandulát, 6 dkg sajtot és a paradicsomvagdalékot összekeverjük.
Szükség szerint fűszerezzük.