Madridi erőleves (Caldo madrileno)



Hozzávalók: 1,2 l marhahúsleves,  2 dl sherry,  2 cső pirosra színeződött zöldpaprika,  2 cső zöldpaprika,  1 fej vöröshagyma,  1 szem paradicsom,  1 kemény tojás.
Sűrű húslevest főzünk, amelyről fövés közben minden zsiradékot leszedünk. Hozzáadva a Sherryt, megvárjuk, amíg a leves újra forrni kezd, utána rögtön elzárjuk. Közben elkészítjük a levesbetétet. A gáztűzhelyen serpenyőben a paprikák minden oldalát átsütjük, így a külső héjuk megráncosodik, és könnyen lehúzható lesz. Meghámozzuk, és kimagozzuk a paprikákat, majd 0,5 -1 cm-es kockákra szeleteljük. A paradicsomot néhány percre fövő vízbe dobjuk, lehámozzuk, kimagozzuk, és szintén apró kockákra szeleteljük, a vöröshagymát pedig durvára metéljük. Feldaraboljuk a kemény tojást is. A különböző zöldségféléket és a kemény tojást összekeverjük, és kis tálban adjuk asztalra, ahol mindenki ízlése szerinti mennyiséget tesz a levesébe.
Ezt a levest fogyaszthatjuk melegen és hidegen is, de a levesbetétet mindig frissen készítsük el.