Hozzávalók: 1,2 l
marhahúsleves, 2 dl sherry, 2 cső pirosra színeződött zöldpaprika, 2 cső zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 1 szem paradicsom, 1 kemény tojás.
Sűrű húslevest főzünk, amelyről
fövés közben minden zsiradékot leszedünk. Hozzáadva a Sherryt, megvárjuk, amíg
a leves újra forrni kezd, utána rögtön elzárjuk. Közben elkészítjük a
levesbetétet. A gáztűzhelyen serpenyőben a paprikák minden oldalát átsütjük,
így a külső héjuk megráncosodik, és könnyen lehúzható lesz. Meghámozzuk, és
kimagozzuk a paprikákat, majd 0,5 -1 cm-es kockákra szeleteljük. A paradicsomot
néhány percre fövő vízbe dobjuk, lehámozzuk, kimagozzuk, és szintén apró
kockákra szeleteljük, a vöröshagymát pedig durvára metéljük. Feldaraboljuk a
kemény tojást is. A különböző zöldségféléket és a kemény tojást összekeverjük,
és kis tálban adjuk asztalra, ahol mindenki ízlése szerinti mennyiséget tesz a
levesébe.
Ezt a levest fogyaszthatjuk
melegen és hidegen is, de a levesbetétet mindig frissen készítsük el.