Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 8
vékony szelet sonka, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál borecet, 1 dl
vörösbor, 8 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, fél citrom, 1 babérlevél, 1 cs.
petrezselyem
Öt gerezd fokhagymát finomra
vágunk, elkeverjük kevés sóval, borssal és egy kiskanál borecettel. Ezzel a
fűszerkeverékkel bedörzsöljük a hússzeleteket. A vajat és az olajat
felmelegítjük, beletesszük a maradék 3 fokhagymagerezdet, a babérlevelet,
néhány másodpercig sütjük, majd kivesszük, és eldobjuk. A fűszeres olajban
megpirítjuk a rostélyosszeletek mindkét oldalát, majd vizet öntve alá puhára
pároljuk. Kevés olajban megpirítjuk a sonkát, és tálaláskor minden rostélyosra
két szeletet teszünk. Az olajat összeforraljuk a borral és a fél citrom
levével, s megöntözzük vele a hússzeleteket, utána még finomra vágott
petrezselyemmel is megszórjuk. Sült burgonyával körítve tálaljuk.