Hozzávalók: 25 dkg rizs, 2 fej
hagyma, 1 babérlevél, 3 szegfűszeg, 3 szegfűbors, 3 evőkanál olaj, 1 gerezd
fokhagyma, 3 hámozott paradicsom, 1 zöldpaprika, só, törött bors, 20 dkg
konzerv kagyló, 20 dkg Göcsej sajt, 3 evőkanál reszelt sajt.
Elkészítése: Egy hagymát, a
szegfűszeget, szegfűborsot, babérlevelet, a rizzsel feltesszük főni. Ha
elkészült szűrőkanálon lecsurgatjuk, és hideg vízzel hirtelen leöblítjük. A
másik hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük az elkapart fokhagymát, a
felszeletelt zöldpaprikát, a feldarabolt paradicsomot, egy kicsit megpároljuk.
Hozzáadjuk a kagylót, fűszereket, reszelt sajtot és a kockára vágott sajtot,
majd a rizzsel jól elkeverjük. Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, megszórjuk
reszelt sajttal, és sütőben jól átforrósítjuk.