Lisszaboni fogas



Hozzávalók: 1 kg fogas vagy süllőszelet, 3 dl fehérbor, 1 fej hagyma, 3 paradicsom, só, bors, cukor, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj.
Elkészítése: A halszeleteket megsózzuk, 25 percig állni hagyjuk. Ezután borban, mérsékelt lángon, megpároljuk a halszeleteket. Öt dkg vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, erre rátesszük a kockára vágott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. Sóval, borssal fűszerezzük, adunk hozzá egy mokkáskanál cukrot, petrezselymet, és folytonos keverés mellett hideg vajat 3-4 dkg-ot. Felengedjük 1-2 dl főző lével. A halat meleg tálra rakjuk, leöntjük a forró mártással, és vajas burgonyával tálaljuk.