Hozzávalók: 1 kg fogas vagy
süllőszelet, 3 dl fehérbor, 1 fej hagyma, 3 paradicsom, só, bors, cukor, 1
evőkanál vágott petrezselyem, 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj.
Elkészítése: A halszeleteket
megsózzuk, 25 percig állni hagyjuk. Ezután borban, mérsékelt lángon,
megpároljuk a halszeleteket. Öt dkg vajban megpároljuk a finomra vágott
hagymát, erre rátesszük a kockára vágott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a
levét el nem főtte. Sóval, borssal fűszerezzük, adunk hozzá egy mokkáskanál
cukrot, petrezselymet, és folytonos keverés mellett hideg vajat 3-4 dkg-ot.
Felengedjük 1-2 dl főző lével. A halat meleg tálra rakjuk, leöntjük a forró mártással,
és vajas burgonyával tálaljuk.