Kemény tojás spanyol módra




Hozzávalók: 6 tojás, 10 dkg paradicsom, 1 dl tejszín, 1 evőkanál mustár, Tabasco szósz, 2 gerezd fokhagyma, fél dl olaj
Elkészítés: A tojásokat meghámozzuk, hosszanti irányban félbevágjuk, vágott felükkel lefelé egy tálba lerakjuk. Elkészítjük a mártást: egy lábaskában megforgatjuk az egész gerezd fokhagymákat a felhevített olajon, a fokhagymát eltávolítjuk, majd az olajhoz hozzáadjuk a paradicsomot, erős tűzön néhány percig forraljuk. Közben a tejszínben elkeverjük a mustárt, a Tabasco szószt, ízlés szerint sózzuk, és a paradicsomhoz adjuk. Mérsékelt tűzön kb. 15 percig összeforraljuk, ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk, a tojásokra öntjük és azonnal tálaljuk.