Hozzávalók: 1 l húsleves (készülhet leveskockából is), 2 gerezd
fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 2 zellerág
levelekkel, 2 szem burgonya, 10 dkg húsos fürtölt szalonna, 5 dkg rizs, 2
csipetnyi porított sáfrány, egy kevés só, törött bors.
Lábasban felforraljuk a húslevest. Beletesszük a zúzott
fokhagymát, a karikákra vágott sárga- és fehérrépát, az apróra metélt
zellerágat és leveleket, a kis kockákra szeletelt vöröshagymát, a kockákra
darabolt burgonyát. Lassú tűzön 30 percig főzzük. Kiegészítve a hasábokra
metéltfüstölt szalonnával, rizzsel és sáfránnyal, még 20 percig hagyjuk főni.
Megsózzuk és megborsozzuk. Forrón tálaljuk pirított kenyérszeletekkel.