Hozzávalók: 5 dl tej, 2 tojássárga, 2,5 dkg kukoricaliszt, 1/2
citrom, 10 dkg cukor, 1 darabka fahéj, 2 evőkanál cukor (a karamellhez).
A tejet a fahéjjal, a citromhéjjal és a fele cukorral
felforraljuk. Közben a tojássárgákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük,
majd apránként hozzákeverjük a lisztet is. A tejet a tűzről lehúzzuk. A
tojássárgás keverékhez kanalanként adjuk a forró tejet, majd az egészet jól
kikeverve egy pillanatra ismét visszatesszük a tűzre és besűrítjük. Forralni
azonban nem szabad, mert a tojássárga összefuthat! Közben a citromlével
ízesítjük, és addig keverjük, amíg a citromlé teljesen elkeveredik benne.
Talpas poharakba osztjuk és hagyjuk kihűlni. A lehűtött krém tetejére szórjuk a
kristálycukrot, majd egy felforrósított kanalat rányomunk a cukorra, ami
azonnal karamellizálódik és szép barnára ég.