Hozzávalók: 1 l marhahúsleves (készülhet kockából is), 4 cső
pirosra színeződött zöldpaprika, 2 dl sherry, 4 tojás, 1 evőkanál finomra
vágott zöldpetrezselyem, néhány levél tárkony, egy kevés turbolya, 1 evőkanál
borecet, egy kevés só, törött bors.
A serpenyőben addig sütjük a paprikák minden oldalát, amíg külső
héjuk meg nem ráncosodik. Ezt a vékony hártyát lehúzzuk, majd a kimagozott
paprikák húsát apró kockákra vágjuk. Közben felforraljuk a húslevest,
beletesszük a paprikadarabokat és a fűszereket. Lassú tűzön addig főzzük, amíg
a paprika meg nem puhul, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét! A leveshez öntjük a
Sherryt, és még egyszer felfőzzük. Kevéssel a leves elkészülte előtt lobogva
fövő ecetes vízbe egyenként beleütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgája a
fehérjével szépen egybe maradjon. 3-4 perc múlva szűrőkanállal kiszedjük a
tojásokat, és minden tányérba teszünk egyet. A levest, ha szükséges, megsózzuk,
megborsozzuk, egy kevés ecettel ízesítjük. A tojásokra öntve forrón tálaljuk.