Katalán erőleves (Caldo Catalan)



Hozzávalók: 1 l marhahúsleves (készülhet kockából is), 4 cső pirosra színeződött zöldpaprika, 2 dl sherry, 4 tojás, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, néhány levél tárkony, egy kevés turbolya, 1 evőkanál borecet, egy kevés só, törött bors.
A serpenyőben addig sütjük a paprikák minden oldalát, amíg külső héjuk meg nem ráncosodik. Ezt a vékony hártyát lehúzzuk, majd a kimagozott paprikák húsát apró kockákra vágjuk. Közben felforraljuk a húslevest, beletesszük a paprikadarabokat és a fűszereket. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a paprika meg nem puhul, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét! A leveshez öntjük a Sherryt, és még egyszer felfőzzük. Kevéssel a leves elkészülte előtt lobogva fövő ecetes vízbe egyenként beleütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgája a fehérjével szépen egybe maradjon. 3-4 perc múlva szűrőkanállal kiszedjük a tojásokat, és minden tányérba teszünk egyet. A levest, ha szükséges, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés ecettel ízesítjük. A tojásokra öntve forrón tálaljuk.