Kasztíliai sajtos gomba (Flanes de queso)



Hozzávalók: 3 dl tej, 4 tojás, 3 evőkanál reszelt sajt, (Pannónia vagy edami), 10 dkg gomba, 1 evőkanál zsemlemorzsa, egy kevés só, törött bors, egy kevés vaj.
A meglangyosított tejet összekeverjük a villával felvert tojásokkal, a sajttal és a megtisztított, szeletekre vágott gombával. Megsózzuk, és bőségesen megborsozzuk. Egy nagy vagy négy kicsi tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával beszórjuk, és ráöntjük a keveréket. A tálakat vízfürdőbe állítjuk (a víz 2,5 cm magasságú legyen), és 20 percig közepesen meleg sütőben sütjük, amíg a massza meg nem kocsonyásodik. Hidegen tálaljuk, vagy tűzálló tálban, amelyben készült, vagy tányérra borítva.