Hozzávalók:
3-4 szem burgonya, 1 kis fej karfiol, 10 szem ecetes gyöngyhagyma, 1 kemény
tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál borecet, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
egy csipetnyi cayenne-i bors, egy kevés só, törött bors.
Sós
vízben megfőzzük a burgonyát, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A karfiolt rózsáira
szedjük, és egy kevés ecettel, sóval ízesített fövő vízbe téve 10 percig főzzük
úgy, hogy egy kicsit ropogós maradjon. Leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Salátástálba tesszük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, a karfiolt, a
gyöngyhagymát. A tojássárgáját villával összetörjük, borssal és cayenne-i
borssal ízesítjük, majd simára dolgozzuk az olajjal, végül az ecettel. Ráöntjük
a salátára, és gondosan összeforgatjuk. Tetejét beszórjuk a kis darabokra
vágott tojásfehérjével, zöldpetrezselyemmel. (Gazdagíthatjuk a salátát vékonyra
szeletelt zöldpaprikával, negyedekre vágott kemény tojással.)