Karfiolsaláta (Ensalada de colifor)



Hozzávalók: 3-4 szem burgonya, 1 kis fej karfiol, 10 szem ecetes gyöngyhagyma, 1 kemény tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál borecet, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem, egy csipetnyi cayenne-i bors, egy kevés só, törött bors.
Sós vízben megfőzzük a burgonyát, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A karfiolt rózsáira szedjük, és egy kevés ecettel, sóval ízesített fövő vízbe téve 10 percig főzzük úgy, hogy egy kicsit ropogós maradjon. Leszűrjük, és lecsepegtetjük. Salátástálba tesszük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, a karfiolt, a gyöngyhagymát. A tojássárgáját villával összetörjük, borssal és cayenne-i borssal ízesítjük, majd simára dolgozzuk az olajjal, végül az ecettel. Ráöntjük a salátára, és gondosan összeforgatjuk. Tetejét beszórjuk a kis darabokra vágott tojásfehérjével, zöldpetrezselyemmel. (Gazdagíthatjuk a salátát vékonyra szeletelt zöldpaprikával, negyedekre vágott kemény tojással.)