Hozzávalók: 2 kis fej cékla, 1 sárgarépa, 1 fej saláta, 1 narancs,
1/2 ananászkonzerv, 1 banán; az öntethez: 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé,
1/2 kávéskanál porcukor, egy kevés só.
Forró vízben külön-külön megfőzzük a céklát és a sárgarépát, de
nem egészen puhára, hanem úgy, hogy egy kicsit ropogós maradjon. A vízből
kivéve hagyjuk kihűlni. A céklát és a sárgarépát meghámozzuk. A fejes salátát
megmossuk, leszárítjuk. Néhány nagy levelet félreteszünk, a többit csíkokra
vágjuk. A céklát, sárgarépát, ananászt, a meghámozott narancsot kockákra
vágjuk, és összeforgatjuk a metélt salátalevelekkel.
Az öntet elkészítése: valamennyi hozzávalót kis tálban egy
kanállal alaposan összedolgozzuk, amíg a porcukor fel nem olvad. Ráöntjük az
alapanyagokra, összekeverjük, a salátalevelekkel kibélelt tálba tesszük, és
behűtjük. Mandula-, mogyoró-diódarabokkal díszítve tálaljuk.