Káposztás burgonyasaláta (Ensalada de patatas con col)



Hozzávalók: 30 dkg burgonya, 30 dkg fehér káposzta, 30 dkg vörös káposzta, 12 szem dióbél, 6 evőkanál olaj, 3 evőkanál citromlé, egy kevés só, törött bors.
Salátástálban elkészítjük az öntetet. Összekeverjük az olajat, a citromlevet, megsózzuk és megborsozzuk. Majd vékonyra metéljük a káposztát, és beszórjuk a megdarált dióbéllel. Meghámozzuk a megfőtt, kihűlt burgonyát, és hasábokra szeleteljük. Összekeverjük az öntettel először a káposztát, majd óvatosan, nehogy összetörjön, beleforgatjuk a burgonyahasábokat is. Gazdagíthatjuk karikákra vágott lilahagymával is.
(Ezt a salátát közvetlenül a fogyasztás előtt készítsük el, mert a burgonya megfeketedik, a vörös káposzta pedig elszínezi a többi hozzávalót!)