Hozzávalók: 30 dkg burgonya, 30
dkg fehér káposzta, 30 dkg vörös káposzta, 12 szem dióbél, 6 evőkanál olaj, 3
evőkanál citromlé, egy kevés só, törött bors.
Salátástálban elkészítjük az
öntetet. Összekeverjük az olajat, a citromlevet, megsózzuk és megborsozzuk.
Majd vékonyra metéljük a káposztát, és beszórjuk a megdarált dióbéllel.
Meghámozzuk a megfőtt, kihűlt burgonyát, és hasábokra szeleteljük.
Összekeverjük az öntettel először a káposztát, majd óvatosan, nehogy
összetörjön, beleforgatjuk a burgonyahasábokat is. Gazdagíthatjuk karikákra
vágott lilahagymával is.
(Ezt a salátát közvetlenül a
fogyasztás előtt készítsük el, mert a burgonya megfeketedik, a vörös káposzta
pedig elszínezi a többi hozzávalót!)