Hozzávalók: 4 szelet filézett hal, 2 hal feje, 3 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 7 dl fehérbor, 7 dl víz, 2-3 szem
szegfűszeg, 3 babérlevél, egy kevés kakukkfű, egy kis csokor zöldpetrezselyem,
egy kevés só, törött bors.
A meleg vajban üvegesre pároljuk a durvára vágott vöröshagymát a
zúzott fokhagymával. Ráöntjük a fehérbort és a vizet. Beletesszük a halfejeket.
Ízesítjük a szegfűszeggel, babérlevéllel, zöldpetrezselyemmel. Megsózzuk, és
megborsozzuk. Lefödve, mérsékelt tűzön 20 percig főzzük. Leszűrjük, a
halfejeket és a fűszereket kidobjuk. Erős tűzön felfőzzük a levest, belerakjuk
a halszeleteket, és mérsékelt lángon, 15 percig főzzük. A tejfölt levesestálba
tesszük, elkeverjük a levessel, majd a halszeletekkel együtt forrón, pirított
kenyérkockákkal tálaljuk.