Ibiza torta (Tart Ibiza)



Hozzávalók: 6 ek. vaj, 10 dkg liszt, 4 tojás, 5 dkg kristálycukor, 4-6 ek. citromlé, 2 kk. reszelt citromhéj, 1 dl száraz fehérbor, 2,5 dl szőlőszem.
Összegyúrjuk a vajat, lisztet, beleteszünk 2 ek. hideg vizet.
Kinyújtjuk és egy kb. 25 cm-es kerek formát kibélelünk vele. Forró sütőben 20 percig sütjük, míg aranysárga lesz.
Forró víz felett egy tálban összekeverjük a tojássárgákat, cukrot, citromlevet, - héjat, bort. Állandóan keverve besűrítjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjék habját. Ráöntjük a tésztára, és 15-20 percig sütjük, míg teteje megpirul.
Kihűlve szőlőszemekkel díszítjük.
(Málnával, eperrel is finom.)