Hozzávalók: , 1 dl vörös bor, 1 darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg,
8 dl narancs juice, 2 dl vegyes (vagy egyéb, tetszés szerinti) gyümölcslé, 1 dl
tejszín, 1/2 dl triple sec, 10 dkg málna vagy eper, 10 dkg őszibarack, 10 dkg
narancs, 10 dkg mandarin, 10 dkg szőlő, fél citrom, 10 dkg körte, 1 mokkáskanál
só.
A borba beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget és a sót; legalább 5
percig forraljuk. Leszűrjük, és a levet az előhűtött narancsléhez öntjük.
Belecsorgatjuk a gyümölcslevet, a tejszínt, a likőrt, a citrom átszűrt levét és
jól összekeverjük.
Az összes gyümölcsöt megmossuk, kicsumázzuk, kimagozzuk és
egyforma, apró kockákra vágjuk. Előhűtött leveses csészékben elosztjuk a
gyümölcsöt, majd ráöntjük a levet. Jéghidegen tálaljuk, esetleg egy-két
jégkockát teszünk minden adagba.