Hozzávalók: , 30-35 dkg jó érett, édes sárgadinnye, 1 szelet fehér
kenyér meghámozva, 2 evőkanál héjától megtisztított, darált fehér mandula, 6 dl
száraz fehér bor, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, csipetnyi só,
csipetnyi bors.
A sárgadinnyét meghámozzuk, magját kikotorjuk, majd a dinnye felét
apró kockákra vágva félretesszük. A másik felét nagyobb darabokra aprítjuk,
turmixgépbe tesszük a darált mandulával, a szétmorzsolt kenyérrel, az olajjal,
a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. A bort is ráöntjük, és az egészet
addig forgatjuk, míg a keverék pépes lesz. A sűrű levest legalább két óráig
hűtjük. Tálalás előtt az előhűtött levesescsészékbe teszünk 2 jégkockát,
elosztjuk benne a félretett dinnyét és ráöntjük a levest.