Hideg kukoricaleves



Hozzávalók: 6 dl tej, 5 dl zöldségleves v. erőleves, 3 ek. kukoricadara, só, bors, 0,5 dl konyak, fél csomag kapor.
Levesbetéthez: 1-1 doboz kukorica- és zöldborsó, 10 dkg sonka, 1 paradicsompaprika, kapor másik fele.
A tejet a levessel felforraljuk, és a kukoricadarát állandó kevergetés mellett beleszórjuk. 20 percnyi főzés után az egészet átturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, konyakkal és apróra vágott kaporral ízesítjük. 2-3 órán át, hagyjuk hűlni. Tálaláskor a tányérba szedett levesre kukoricát, zöldborsót, csíkokra vágott sonkát, kockákra vágott paradicsompaprikát szórunk, és kaporlevelekkel díszítjük. (A tengerparti részeken sonka helyett apró konzervrákokkal is készül)