Hozzávalók: 4 nagy, húsos zöldpaprika, 25 dkg tonhal, kevés liszt,
2 evőkanál olaj, 1 evőkanál marinált paprika, só (ízlés szerint), 2 gerezd
fokhagyma, kevés liszt, liszt, tojás (a bundázáshoz), , olaj (a sütéshez).
A tonhalat kis kockákra vágjuk, és lisztben megmártjuk. Az olajon
megpirítjuk a fokhagymát, rátesszük a halkockákat, és mindkét felén átsütjük.
Ezután hozzáadjuk a lecsurgatott marinált paprikát. Megsózzuk, 1 dl vizet
aláöntünk, és fedő alatt puhára pároljuk. A párolt halat kissé összetörjük,
majd a kicsumázott, és ereitől megfosztott zöldpaprikákba beletöltjük. A
paprikákat lisztbe, tojásba és még egyszer lisztbe forgatjuk, majd azonnal bő,
forró olajban mindkét oldalán ropogós-pirosra sütjük. Fűszeres paprikamártással
leöntjük, és forró sütőben a mártást kissé rápirítjuk.